't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Hartelijk Gecondoleerd

Hilarische komedie over 3 broers en een zus, die bij elkaar geroepen worden rond het sterfbed van hun vader. De echte perikelen beginnen nog voor de vader overleden is…

Waar gaat het over

Bij ‘Hartelijk Gecondoleerd’ heeft de oudste broer carnaval verplichtingen en perikelen met zijn vrouw, die zich te goed voelt voor de rest van de familie.

 

Zijn jongere broer voedt zijn dochter alleen op, al is hij het gezinslid met misschien wel de minste perikelen…

 

De jongste broer heeft café-perikelen en leeft onder het motto ‘zat zijn doet geen zeer’. Zijn vrouw heeft geld-perikelen en wil overal munt uit slaan.

 

Hun zus heeft vooral vader-perikelen, aangezien zij altijd voor haar vader gezorgd heeft.

 

Gooi daar nog een hoop dokter-perikelen, begrafenis-perikelen en haal-het-huis-leeg-perikelen bij en je begint je af te vragen of het allemaal wel goed komt?

Het antwoord kregen we in maart 2017

In totaal trokken we 2000 mensen aan met Hartelijk Gecondoleerd. Er is een extra voorstelling gespeeld, wat toch bevestigt dat de wijzigingen van onze regisseur aan het stuk de moeite waard was. Bij het begin van de repetities werd er beloofd dat er niet veel aan de tekst zou wijzigen aan het stuk. Deze mening bleek snel in de vuilbak gegooid te zijn…

 

Denkelijk is er geen enkel blad origineel gebleven van Hartelijk Gecondoleerd!

 

Ook aan het decor is sterk werk geleverd, om de “box” van het vorig stuk ‘De Voljeir’ te hergebruiken zouden we bij de kerk scene het hele decor “openschuiven” om het publiek in een totaal ander gevoel en locatie te geven.

 

Omdat er ook een eerste verdieping aanwezig was, bleek dit niet zo gemakkelijk te zijn. Maar dankzij de timmerwerken van het gehele technische GVT team stond het er wel, en het was zeker de moeite waard!

 

Natuurlijk was de stem van Harry uit ‘De Voljeir’ ook niet ontgaan aan de regisseur, en deze zou hij ook ten volste gebruiken om een emotioneel moment te creëren met ‘Hoeveel ik van je hou’ van Marco Borsato.

Wateroverlast

Omdat een toneelvoorstelling brengen nog niet genoeg werk lijkt te zijn voor “het lot”, sprong de waterleiding maar even achter de toog. Gelukkig voor ons is dit maar ongeveer een half uurtje onopgemerkt gebleven en was de schade beperkt. Het water had nog maar net het podium bereikt en heeft zo de kelder niet doen onderlopen!

 

Met wat telefoontjes was er genoeg mankracht opgeroepen om dit met dweil en emmer te bedwingen, alleszins tot Eddy terug was met een stofzuiger van den Hubo die water kon opnemen.

 
Al bij al was de schade beperkt en konden de voorstellingen ongestoord verder gaan!

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.