Waar gaat het over

We nodigen u uit in “De Voljeir” voor een spetterend cabaret theater met vrolijke muziek en dans en natuurlijk een boel bewoners en bezoekers die te gepasten tijde hun verhaal vertellen. En of er rare vogels zitten…

 

De Voljeir: een nachtclub gerund door een homokoppel in een hoerenbuurt. Zoals elke dag gaat de show beginnen, maar Lolo—de hoofd-act is weer nergens te bekennen. Fabrice, de eigenaar van ‘De Voljeir’ beslist dat er dan niets anders op zit dan Carmen het te laten overnemen en ondertussen Lolo op te beuren. Die erop zijn beurt van overtuigd is dat Gianni hem bedriegt terwijl hij shows geeft.

Na een heel kat en muis spel slaagt hij er toch in om Lolo op het podium te krijgen. Met zijn zoon Tristan, die hij aan een vorige relatie heeft over gehouden. Hij heeft geweldig nieuws! Hij gaat trouwen … met niemand minder dan Laura (beter gekend als Carmen). Er is echter een groot probleem, de vader van Carmen is een uiterst katholieke politicus die helemaal tegen homofilie is. Tristan vraagt zijn vader en “pleegmoeder” om hun stek normaler te maken voor de eerste ontmoeting.
Dit is natuurlijk geen gemakkelijke klus aangezien de vrouwelijke kantjes van Gianni en Fabri

Lolo zat er toch niet ver naast. Gianni maakt hij gebruik van om in het geniep samen te komen

Vernieuwingen aan de zaal

Voor het 35 jarig bestaan werd er voor gekozen om maar 1 voorstelling te doen in het jaar 2016 in plaats van de gewoonlijke 2. Dit had een hele goede reden! Dit extra half jaar gaf ons gezelschap genoeg tijd om de nodige veranderingen binnen en buiten de zaal uit te voeren.

 

Er is een grote investering, en dit vooral in manuren, om het podium om te toveren in een ware ‘nachtclub’ met een extra verdieping en verlichting. In de zaal zijn er 4 nieuwe lusters die werken met LED verlichting die zowat elke kleur kunnen gegeven worden op de momenten dat ze nodig zijn.

 

Ook zijn er aan de zijkanten led strips aangebracht om de zaal volledig mee in de sfeer van het toneel te trekken. Een nieuwe lichtbesturing maakt het plaatje compleet.

 

Natuurlijk is niet enkel de show belangrijk, maar ook de veiligheid van onze toeschouwers wordt hoog in het vaandel gedragen. Zo is er een nieuwe nooduitgang op het balkon met een brandtrap geplaatst.

Vernieuwingen van de zaal in 2016 - 't Geels Volkstoneel - De Voljeir

Dans

Bij dit toneelstuk is er veel dans en zang voorzien, en om het spektakel af te maken doen er 7 professionele dansers mee onder begeleiding van de zusjes Sarah en Stefanie Mertens van Urban Dancefloor.

 

Naast de drukte van het repeteren stonden ze niet stil en namen ze deel aan het WK Hiphop en deden Sarah en Dorien mee aan ‘Belgium’s Got talent’. Met bloed, zweet en tra’i’nen konden ze in Juni zich al Europees kampioen noemen om in Oktober gekroond te worden tot wereldkampioen Hiphop!

 

Voor Sarah en Dorien was ‘Belgium ’s Got Talent’ ook een groot success, de ‘golden buzzer’ klonk luid op het einde van hun routine. Dat ze passie voor muziek en dans hebben kunnen we zeker niet ontkennen en dit kwam zeker tot uiting op het podium van ‘t Geels Volkstoneel.

 

Wil je meer informatie over deze gepassioneerde danscrew? Ga dan zeker een kijkje nemen op http://www.urbandancefloor.be

Muziek

Voor dans is er natuurlijk muziek nodig. En niet zomaar alle muziek voldoet. Het voorbije jaar hebben onze spelers stem coaching gekregen van Anneke Simons om ervoor te zorgen dat alle muziek live gezongen word voor het publiek.

 

De playlist:

01—Poker Face door Femke Luypaers

02—O Heer door Sam Geukens
03—Big Spender door Sam Geukens
04—Lullaby door Harry Philips en Femke Luypaers
05—Don’t worry be happy door Sam Geukens
06—Physical door Carolien van der Veken
07—Vogelvrij door Harry Philips
08—If I were a rich man door Tim van Gelder
09—Singing in the rain door Harry Philips en Ann Verté
10—Only you door Harry Philips
11—Pump Up The Jam door Evi Wellens
12—Desenchantee door Femke Luypaers

 

De opnames en de muziek werden verzorgt door Rik Beirinckx.

If I were a rich man - Tim van Gelder - De Voljeir

Kledij

Kledij - De Voljeir - Lief Kestens, Christiane Segers, Jeannine Rodts, José Bens

Naast de live muziek en de dans moesten er ook aangepaste kledij voorzien worden voor de hoofdspelers en de dansers voor hun acts. Hier hebben Lief Kestens, Christiane Segers, Jeannine Rodts, José Bens, bijgestaan door nog talloze mensen, uren , dagen en weken aan gezwoegd om voor de 7 dansers bijpassende outfits te geven bij de muziek.

 

Zo was er bijpassende kledij voor Pokerface, Big Spender, If i were a rich man, Singing in the rain en Desenchantee.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.