't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Jack Staal - Toneelschrijver en regisseur

Jack Staal

Al meer dan 50 jaar is Jack Staal actief in de toneelwereld. In het begin stond hij zelf nog op de planken, maar besloot om zich meer en meer toe te leggen op het schrijven en regisseren van toneelstukken. En dit met groot success!

Zijn stukken worden momenteel voor heel Vlaanderen gespeeld. Elke week wordt er wel een 'Jack Staal' opgevoerd.

Zelf heeft hij de beste herinneringen aan de Rok en de Rolshow, Heckel en Jeckel, en Bloed, zweet en tranen, zijn eerste stukken, die telkens meteen goed waren voor meer dan 10.000 toeschouwers in Kapellen.

 

Over de jaren heeft ’t Geels Volkstoneel al ettelijke toneelstukken gespeeld van dit theaterbeest:

Telkens konden deze toneelstukken gesmaakt worden door het publiek met een lach en een traan. Alle uitgegeven bij Toneelfonds J. Janssens in Antwerpen.

 

Jack had tot 2016 ook een eigen toneelkring “Stalen Nagels” in Kapellen, deze is jammer genoeg opgeheven na een succesvol parcour. Maar natuurlijk wou niet iedereen zijn hobby stopzetten, en zo is “NagelsMetKoppen” ontstaan.

Wekenlang elke zaterdag- of zondagnacht het decor volledig afbreken om het samen met alle meubels, accessoires en kledingstukken volledig uit de zaal te verwijderen om het de week nadien op vrijdagmorgen telkens weer terug te moeten opbouwen, dat wordt voor ons op lange termijn net iets teveel van het goede.

Omdat we dezelfde avond een volgende voorstelling moeten spelen, mag hierbij niks mislopen of we liggen eruit voor de moeite. Onze oudere leden worden stilaan te oud voor deze capriolen.
Onze jongere leden hebben vaak verplichtingen tegenover hun werkgever. We zijn enigszins verplicht om de toneelpijp aan Maarten te geven en afscheid te nemen.

Hij won in 2014 de cultuurprijs in Kapellen met de voorstelling “The American Dream”.

Tevens schreef hij mee aan tv-series als “De Gaston Berghmans Show” (1995) en “Twee straten verder” (2000).

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.