't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Tom Pernet

Tom Pernet voelde zich al van jongs af tot de scène aangetrokken. Hij werkte eerst gedurende 9 jaar bij de VRT (BRT) maar koos uiteindelijk voor het onderwijs als leraar tekenen, schilderen, decoratie en kunstgeschiedenis. Deze bewuste keus bood hem de mogelijkheid om zijn beroepsbezigheden te combineren met zijn passie voor het theater.

 

Later behaalde hij het diploma toneel en dramatische kunsten, de weg naar toneelspelen en regie werd definitief geëffend. 

 

Als acteur heeft hij tientallen vertolkingen van zowel komische als dramatische personages op zijn naam staan. Ook in soapland is hij lang geen onbekende, met gastrollen o.a. in Familie, Wittekerke, Editie, de Bompa’ s, Nonkel Jef, Vennebos, Gilliams en De Bie, Zone Stad, ……

 

Pernet en de theaterwereld: het is één begrip geworden in de Kempen. Een volledige lijst geven van de gezelschappen waarvoor hij regisseerde is bijna onbegonnen werk. 

 

Een theaterwerk, een monoloog, een totaalspektakel of een musical bewerken en volledig naar zijn hand zetten met succes is voor Tom niet vreemd. 

 

Nog méér in de regievoering heeft hij naam gemaakt met volkomen nieuwe creaties o.a. het stuk van Koen Vermeiren over autisme, De gek op de heuvel, net zoals Luchtkastelen (K. Vermeiren), Hink-stap-sprong (Mieke Verbelen), Boudewijn (Frans Depeuter)…

 

Met PernetTheaterProducties, brengt hij educatief en amusementstheater van niveau. De reisvoorstellingen met enkele pittige monologen en een café chantant werden al met succes in tientallen scholen en socio-culturele verenigingen over heel Vlaanderen geprogrammeerd.

Als decorontwerper, scenograaf en artistiek adviseur werd meermaals op hem een beroep gedaan en is hij als ontwerper van decor en standbouw met zijn firma Pernet Projects nog steeds actief in binnen – en buitenland. 

Pernet is een duivel-doet-al maar zijn voorkeur gaat echter nog steeds uit naar het veldwerk op de scène waar hij al 43 jaar bedrijvig is.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.