Onze historiek

Op deze pagina vind je meer over de geschiedenis van 't Geels Volkstoneel. Naast het brengen van alle stukken is er al veel gebeurd in de afgelopen 35+ jarig bestaan van onze vereniging.

In februari 1980 liep Raf Peeters, de geestelijke vader van ’t Geels Volkstoneel met plannen rond om het ter ziele gegane Geelse toneelgebeuren weer nieuw leven in te blazen. Aan de toog van het bekende café ’t Bakhuis (op de Markt) sprak hij daarover met Frans Ceusters...

’t Spant: onze eerste vaste stek Na 5 opvoeringen van “Perziken op siroop” kwam er een eind aan het GVT-vertoon in de kelder van taverne de Campus. Met Vik en Jeannine van de Campus was en bleef de verhouding opperbest (al verloren we ze later wel wat uit het oog).

We hebben er bijna tien jaar lang over geklapt, gebrainstormd, plannen gemaakt tot in het absurde, onze ijdele luchtkastelen verworpen, realistische ideeën op papier gezet die dan nog utopisch bleken te zijn. We hebben gebakkeleid over vensters en soorten stoelen, tientallen soorten bakstenen gekeurd, de gemeente op...

Door de jaren heen hebben we onze producties op vele podia mogen brengen, hier is een overzicht van al de plaatsen waar we een productie hebben mogen brengen!