ZWART WIT

1995 werd aangevat met Zwart Wit van Kees Wiegel, een tragikomisch spel over de generatiekloof, op de scène gezet door veertien jonge meiden van ons gezelschap en twee Stijnen.
Zwart Wit

In leeftijd zaten ze allemaal tussen vijftien en achttien jaar. Rik Beirinkx zorgde voor de muziek. Eddy Verdonck leidde, samen met Luc Deroy, al dat jeugdig geweld in redelijke banen. Ze speelden twee dagen de grote zaal van de Werft bijna vol (650 toeschouwers).

 

De meiden: Mieke Sterckx, Tina Bens, Inge Deroy, Leen leysen, Tanja Draulans, Kaatje Pernet, Inez Geysen, Katrien Riemis, Annelies Vannuten, Evy Janssens, Nele Kestens, Els Lenaerts, Carolien Van der Veken en Meri Vleugels. De Stijnen: Schauwers en Van Kerckhoven.

 

In het stuk kwam alles aan bod wat de jeugd op dat moment zoal bezighield en wat in de kijker stond. Skydiven zat daar ook bij. Maar dat moest geoefend worden. Stijn Schauwers moest diven en de rest zou hem opvangen. Voor alle veiligheid hadden ze ook iemand op de kop van de groep gezet, in casu Nele Kestens. Stijn sprong, de anderen vingen hem op. Wegens de kinetisch ontwikkelde kracht zakten ze een beetje door hun knieën. Behalve Nele; die kreeg Stijn tegen zich aan. Resultaat: Neles tandenafdruk stond in het hoofd van Stijn, die met spoed naar spoed werd gebracht en daar werd ‘genaaid’. Het litteken is nog steeds op zijn hoofd te zien.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.