't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

En nu ... een Geelse revue

Het idee en de droom van een eigen revue waren van Frans Aldelhof en dateerden al van de vroege jaren ’80. Nu de tijd rijp bleek, vonden we Frans dan ook bereid om zoiets mee op poten te zetten en wat teksten uit te schrijven.

Jaar: 2002

Regisseur: Tom Pernet

Auteur: Een eigen revue


Spelers:

Tom Pernet zou regisseren. Frans’ rode draad doorheen de revue was als volgt: in een plaatselijk café wordt een gezelschap ingehuurd om een revue te komen opvoeren. Frans schreef tientallen bladzijden vol, spuide ideeën. Toch liep het finaal fout: Tom Pernet haalde de setting en basistekst van Frans volledig overhoop; hij maakte er zijn ding van. Gevolg: Frans was boos en distantieerde zich van de zaak. Maar de zaak zat al behoorlijk op de rails en bleek niet te stoppen.

In de nieuwe setting diende een gepland optreden van ‘Cirque du soleil’ waar bezoekers van Xanten naar zouden komen kijken, afgelast. Het gemeentebestuur roept ’t GVT te hulp. Het bestuur beraadt zich over een show voor … na de pauze.

De rolinvulling en de muziekkeuze zorgden voor nog meer gebakkelei. Na een tijdje vlotte het echter: er kwam een ‘appetijtelijke’ affiche, de naaimoeders o.l.v. Lief Kestens vulden een kleerkast, de technische ploeg fabriceerde o.a. een showtrap (op onderdelen van dimp!), dankzij Kenny Wijninckx kreeg heel wat muziek vaste vorm, Rock 55 verbaasde, er werden haast dagelijks nieuwe zang- en danstalenten ontdekt, Rob hing net zoveel elektra als onze ‘kast’ nog aankon, er werd gegroet met ‘Mette und Tette’…

 

Toen het doek over de première viel, lieten we een lichtjes verbijsterd, enigszins verbluft, maar zeer enthousiast publiek achter (zie de recensie van het Nieuwsblad van Geel).

 

Er kwamen 15 voorstellingen van de revue (extra opvoeringen waren niet te organiseren).
Na de laatste voorstelling was er een gigantische party, die pas bij dageraad zou eindigen.

 

Assistentie: Anne Verreyt, Annick Colen en Ingrid Claes.

Dans: Rock 55, Inne Houtmeyers, Ellen Peetermans, Frans Van Kerckhoven.

Orkest: acteurs, Els Vanhoof (dochter van) met steun van o.a. Ingrid Claes en Carolien Van der Veken.

Live-zang: o. a. Marleen ‘Misty’ Van Naelten, Martine Dams, Kris Vanlommel, Stefan Van Roy, Frans Van Kerckhoven,…

 

In de rollen: Frans Van Kerckhoven (Robert, presentator, zang, dans), Jef Schauwaers (Janssens, burgemeester met stevige pols van het handjesschudden), Mireille Janssens (Kaprouchka-ka), Jan Luyten (Steenants, schepen van Cultuur), Ann Verté (Blaemen), Sven Verreyt (Herr Stroemp), Ellen Peetermans (Heidi, dans), Gaston Vanhoof (Jos), Martine Dams (Fillomeentje, zang), Eddy Verdonck (Staf, gitarist), Emilienne Van den Eynde (Martje, zang), Marleen Van Naelten (Mariette, zang), Frans Belmans (Louis, gitarist), Kenny Wijninckx (Tuur, keyboard- en harmonicaspeler), Bart Luyckx (Lee, kende zijn eigen menukaart niet), Wannes Roosen (Fred, blaasinstrumentalist), Iris Luchtenberg (Frieda, gitariste), Annick Colen (Mit, percussioniste), Mia Vaneynde (Marie, zang) en Mimi Van Roosbroeck (Brigitte, zang).

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.