't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

De sterre in Beltehem

Uit het verslag van regisseur Eddy Verdonck in de Doorloop: Op zaterdag 28/12 en zondag 29/12/2002 werd in de bossen van Bel door vele handen voor de eerste maal een kerstspektakel op gang getrokken onder de naam De sterre in Beltehem.

Het idee

Wat begon als een idee tussen pot en pint, was na vele vergaderingen realiteit geworden.

 

(Eddy had de betrachting een sfeer te creëren … een combinatie van de wintertaferelen uit de schilderijen van Breughel en het feeërieke van ‘Het land van ooit’).

De uitwerking

Via een geïmproviseerde ingang werd het publiek naar een terrein van jeugdheem Malpertuus geleid, waar ’t GVT en de service club Fifty One hen opwachtten.


In en rond een centraal opgestelde tent kon men genieten van muziek, diverse animatie, volksspelen, oude ambachten, een herder met schapen en hond, drank en eten in het thema van Breughel. Het was ook hier dat de wandel-theatervoorstelling elk halfuur van start ging (met Jean Van Loon als troubadour-minstreel en gids). 


Een volkse Paulien Pap (Mia Vaneynde) leidde ons verhaal in, vervolgens kwamen we langs een vuurspuwende Bart Luyckx uit bij een ingetogen Suskewiet (Georges Vannuten). Vandaar ging het naar de ruwe Pitjevogel (Wannes Roosen) en als laatste leidde een lyrische Schrobberbeek (Frans Belmans) het publiek naar een woonwagen waar Jozef, Maria en het kindje Jezus hen opwachtten (Peter De Ceuster, Katrien Luyten en hun spruit Juul in de rol van Heilige Familie).

Slecht weer

Ondanks het slechte weer (regen) kwam toch een duizendtal mensen het eerste kerstspektakel meebeleven. De baten (en die waren er!) gingen naar MIN (Mensen in Nood).

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.