't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

De revisor

Een schokgolf schiet door een onbekend stadje wanneer bekend wordt dat een revisor incognito op komst is…


Een schokgolf schiet door een onbekend stadje wanneer bekend wordt dat een revisor incognito op komst is om de lokale overheid te inspecteren. Zonder enige scrupules begint iedereen, van de dienstbode tot de burgemeester te liegen en te bedriegen, te huichelen en te stelen, naar boven te likken en naar onderen te trappen.

 

Als dan een charmante opschepper zijn entree maakt, wordt hij prompt aangezien voor de ambtenaar en weet hij hier geraffineerd van te profiteren. Hij steelt de harten van de vrouwen en viert feest op kosten van het hele stadje. Tot de grond onder zijn voeten te heet wordt. Het stuk kent geen “held”, geen persoon waar je je als publiek aan kunt optrekken of die je kunt bewonderen. Integendeel, mannen en vrouwen, oud en jong doen hun uiterste best om hun eigen belangen te behartigen.

 

De revisor is een blijspel van de Russische 19de-eeuwse auteur Nicolaj Gogol en werd voor het eerst opgevoerd in Sint-Petersburg in 1836. Met dit stuk legt Gogol genadeloos maar met humor de laag-bij-de-grondse vulgariteiten bloot van al wie macht misbruikt.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.