't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

De cactusbloem

In dit door Tom Pernet geregisseerde blijspel, De Cactusbloem, van Pierre Barillet en Jean-Pierre Grédy schitterde Viviane Van Dijck als Stéphane Vigneau, secretaresse van tandarts Julien Desforges (Kenny Wijninckx, ook in een uitblinkerrol). Dominique ’s Jegers (Antonia, vriendin van de tandarts) kwam ook bijzonder aardig uit de hoek.

Andere rollen waren van Geert Baelus (Igor, een student, nieuw bij de groep), Alex Martens (Norbert Chatillon, vriend van Julien), Tinne Van Gelder (Botticelli, vriendin van Norbert), Jef Schauwaers (monsieur Cochet, een patiënt) en Chris Verschelden (Madame Durant-Bénéchol, een patiënte, in een eennmalig optreden). Een bijzonder fraai moment in de voorstelling was het nummer van Marleen ‘Misty’ Van Naelten (later weer te luister en te kijk in De groezel en bij de eerste Geelse revue) met begeleiding van Jean Van Loon (later opnieuw op het GVT-pad in de Belse bossen tijdens Beltehem). Het duo Richard Vanhamel – Eddy Jacobs figureerde.

 

De groep vond in Lea Mertens en Anja Vanlommel bekwame assistentie.

 

De kantine in het paviljoen van jeugdheem Zonnedauw werd op zijn Frans opgesmukt en Franse kazen en muziek zorgden voor nog meer sfeer. ‘Le tout GVT’ geraakte ‘affecté’. Het nummer ‘on n’a pas tous les jours vingt ans’ werd met het nodige enthousiasme meegekeeld.

 

Een bijzonder vuil achtergelaten toilet (vraiment dégueulasse!) zette even een domper op de vreugde. In totaal 1380 toeschouwers vonden de goede weg naar tien opvoeringen.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.