't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Toch nog kerstmis

27 Komeetjes vonden mekaar vijfmaal in Toch nog kerstmis, een sprookjesachtig kerstspel van Liliane de Prins in een regie van Firmin Van Hoof. Mede onder impuls van Jef Kestens werd het plan doorgezet om met jeugdtoneel van start te gaan.

Jaar: 1988

Regisseur: Firmin Van Hoof

Auteur: Liliane de Prins


Spelers:

Een eerste rondvraag leverde dertien kandidaatjes op (niet genoeg, want er waren 20 rollen). Daarom werden enkele aankondigingen geplaatst en kreeg men er nog 14 bij. Liever dan enkele spelers te bedanken, schreef Firmin er rolletjes bij en kon iedereen meedoen.

 

Luc Aussems zorgde voor het ontwerp en de algemene leiding van het decor (met hulp van de leerlingen van de Geelse tekenschool en o.a. een maquette). Firmin had wel vier assistentes (Bie Kestens, Diana Vangenechten, Lydia Vogels en Ria Branckaerts). Vele ouders zorgden mee voor de bonte kleding en rekwisieten. Een grote verdienste in de decorbouw en schilderwerken kwam van het duo Richard Vanhamel – Eddy Jacobs. Richard en Eddy zouden nog dikwijls mee vorm en kleur geven aan zovele decors (zeker bij kinder- en jeugdproduc-ties).

 

In de rolverdeling vinden we spruiten van de families Lenaerts (4), Jacobs (3), Van der Veken (1), Martens (1), Kestens (2), Gilles (2), Willems (3), Werelds (2), Vets (1), Belmans (1), Leysen (1), Peeters (1), Cuyvers (1), Maes (1), Plocki (1), Nuyts (1) en Gelens (1) met leeftijden van tweeënhalf tot twaalf jaar.

 

Het stuk gaat over sprookjesfiguren die net als de echte mensen Kerstmis willen vieren.

 

Het werd een ontroerend mooi, stemmig en sfeervol kerstverhaal. Na de voorstelling was er koffie en gebak voorzien voor de ouderen en een geschenkje voor de kleinsten.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.