10 kleine negertjes

In september 1995 houden we een actie. Uit een geografische plot van onze toeschouwerslijsten blijkt dat enkele wijken van Geel er maar flauwtjes tot helemaal niet in vertegenwoordigd zijn. Naar deze blijkbaar weinig mobiele bevolkingsgroep toe hebben we een actie gepland: in 1000 postbussen zullen we eigenhandig een uitnodigingskaart voor de nieuwste productie, Tien kleine Negertjes van Agatha Christie, proppen. Ook een schoolbrochure zou haar effect niet missen.

Jaar: 1995

Regisseur: Eddy van Der Auwera

Auteur: Agatha Christie


Spelers:

Alex MartensAnja VanlommelFrans Van KerckhovenGeorges VannutenGriet DaemsIvo VerreytKenny WijninckxLea MertensLuc DeroyStefan Vanlommel

Uit het verslag van een technische-ploegvergadering: ‘De overwegende tint van het decor zal uitgevoerd worden in onbedrukt gazettenpapier en toetsen mat aluminium. Het papier komt in verfrommelde toestand tegen panelen en meubelstukken. We hebben een waslijst meubels en accessoires te maken zoals een kast, een barkast, taboeretten, een zitbank in bananenvorm, een klein zitmeubel, achterwand met raam en een open haard. We zullen hiervoor drie dagen schrijnwerken in het werkhuis van Frans Vanhoof, Ossestraat 1 op 23 en 30 september én op 7 oktober telkens vanaf 10 uur ’s morgens. Het decor wordt in CC de Werft opgetrokken op maandag 16 oktober vanaf 14 uur. Alle vrije handen zijn dan welkom.’ (Het decor voor De grote groezel zou nog veel meer vergen.)

 

Op 30 september heeft de algemene vergadering plaats in het zaaltje van café Het Anker.

 

In het Nieuwsblad van Geel verschijnt een artikel over 15 jaar GVT: het geeft ons verleden, ons doen en laten, én onze toekomstvisie bijzonder goed weer.

 

Voor de regie van ‘tien negers’ wordt Mechelaar Eddy Van der Auwera aangeworven. De man kan bogen op bijzonder veel ervaring op en rond diverse podia, teevee, radio, film, documentaires, enz. Voor deze klassieker (een toneelstuk drijvend op de basisprincipes en mogelijkheden van het theater, met een intensiteit, geladenheid en spanning die uniek zijn in het genre) vond de regisseur de volgende GVT-‘amateurs’: Griet Daems (Juffrouw Rogers), Lea Mertens (Emily Brent), Luc Deroy (generaal Mackenzie), Anja Vanlommel (Vera Claythorne), Stefan Vanlommel (Anthony Marston), Frans Van Kerckhoven (Rogers), Alex Martens (rechter Margrave), Georges Vannuten (William Blore), Ivo Verreyt (dokter Armstrong) en Kenny Wijninckx (kapitein Lombard). Dominique en Vicky ’s Jegers assisteerden.

 

De plot: tien personen die elkaar van haar noch pluim kennen, worden uitgenodigd in een landhuis op een voor de rest onbewoond eiland. De moordenaar slaat toe, eenmaal, andermaal… Naarmate de afvallingskoers vordert, nemen de angst en het wantrouwen tussen de overblijvers toe. De spanning wordt opgevoerd tot een bloedstollende suspense.

 

3100 toeschouwers kwamen het meebeleven (acht voorstellingen).

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.