Staanske Staanske

Hoe noem je een combinatie thriller-klucht? Truller? Het stuk, naar Opal is a diamond van John Patrick, speelt zich af in de bouwvallige woonst van Staanske, waar ze met haar uithuizige kater allerlei rommel koestert.
Staaanske Staaanske

Op een dag komt een trio doortrapte fortuinzoekers langs op zoek naar een ideale uitvalsbasis. De brave ziel stelt hen wat graag een kamertje ter beschikking. Al vlug ontdekken ze een forse meerwaarde in hun nieuwe situatie, als ze zich tenminste kunnen ontdoen van de verhuurster. De halfzachte van het stel, een gevoelige treuzelaar wordt aan het werk gezet…

 

De hoofdrol is weggelegd voor Lea Mertens (Stans Scholpad). Het trio wordt gespeeld door

 

Tinne Van Gelder, Peter Michielsen en Georges Vannuten (respectievelijk Brigitte Pijpen, Walter Crapeaud en Hilaire Van Hoof). Anja Vanlommel is een dokter, Geert Baelus een politieagent.

 

Raf Meeuws (in zijn zoveelste regie) krijgt assistentie van Carla Mannaerts en Daisy Lievens.

 

Na acht voorstellingen voor in totaal 1050 toeschouwers en een dag ‘afbraak’ kon de zomer van 1994 beginnen.

 

Met Staanske kwam er een einde aan weer een periode. In het centrum van Geel verrees CC de Werft. Met Eddy en Annie De Saedeleir bleef de verhouding nadien opperbest. Nog vele feesten, Antigone en het kerstspel Santa Claurum zouden in Zonnedauw plaatsvinden. Het was al met al een bijzonder bezige periode met enkele echte uitschieters. Elke keer opnieuw moest na het opbouwen van het decor nog een kantine worden klaargezet. Ook de afbraakwerken na een productie vergden veel tijd, meestal een volledige dag.

 

Met vele GVT’ers en de nodige tijd gebeurde dit alles in een opperbeste sfeer.

 

Financieel werd genoeg vergaard om al uit te kijken naar een eigen stek.

 

De populatie ‘spinnenkoppen’ in het paviljoen van Zonnedauw kon een rustiger periode tegemoet zien.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.