Stijn van de Wiel

Stijn van de Wiel is een 36 jarige theatermaker. Hij is geboren in Turnhout, opgegroeid in Gierle en woont nu al twaalf jaar in Turnhout. Toch heeft hij een band met Geel. Zijn oma woont hier, zijn vader groeide op in Geel.

 

Theatermaken is zijn beroep, maar ook zijn passie. In de afgelopen 10 jaar maakte Stijn meer dan 50 voorstellingen zowel met professionele acteurs, als met amateurs, jongeren, kinderen, anders valide mensen, migranten, zelfs met gevangen.

 

Stijn studeerde eerst leraar secundair onderwijs. Na deze studie ging hij naar de Academie voor drama in Eindhoven (nu Tilburg) waar hij in 2004 afstudeerde als Meester in de Dramatische Kunsten.

 

Sindsdien werkt hij freelance als regisseur, schrijver, soms acteur en docent. Hij werkte al voor o.a. Het Gevolg, Open Doek vzw, Theater Stap, de Warande, de Kaaiman, Kunst in Zicht, Het Paleis, Villanella, Luxemburg, verschillende lerarenopleidingen en verschillende amateur-gezelschappen, …

 

Voor verschillende professionele gezelschappen schreef en regisseerde Stijn voorstellingen die op tournee gingen in Vlaanderen en Nederland.

 

Stijn werkt regelmatig met liefhebbers in de regio. Verschillende van zijn voorstellingen boekte successen op Het Landjuweel Festival in Gent en Het Theaterfestival in Antwerpen.

 

Appartement met plat dak is zijn eerste regie voor het Geels Volkstoneel.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.