't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Poppen

Firmin Van Hoof (Robert) mocht nogmaals met zijn maatje Staf Willems(Otto) opdraven in Poppen, een kluchtig blijspel van Anton Klee (zie ook nr. 2).

Jaar: 1988

Regisseur: Jef Kestens

Auteur: Anton Klee


Spelers:

Agnes PeetersFirmin Van HoofGaston VanhoofJef KestensJef MaesKarel SegersLea MertensSerge HesemansStaf Willems

De set: in zijn flatje op de zesde verdieping werkt Frans (Gaston Vanhoof) aan een turbulent hoofdstuk van zijn nieuwe roman. Een collectie kamergenotes fungeert als zekere inspiratiebron en klankbord…

 

Jef Kestens leidde de debatten bij Poppen (C&A), een stuk met de nodige frivoliteiten die zo eigen zijn aan de schrijver. Zes opvoeringen lang was het genieten… De affiche was weer een knap werkstuk van Spermientje.

 

Serge Hesemans (Dirk) was nieuw (later zouden nog minstens vier rollen volgen). Voor Agnes Peeters (Sandy) en Karel Segers (Gerard) werd het een eenmalig optreden. Lea Mertens (Astrid), voorheen een brave maar lepe non, mocht deze keer een wat darteler type neerzetten naast een immer ‘vaste’ Gaston.

 

Faits divers: Freddy Vets bouwde een stelling achter een deur om van daaruit zijn taak als souffleur beter te kunnen doen; zijn stelling begeeft het tijdens een voorstelling… Gaston krijgt, bij de laatste opvoering onder de douche, water met methyleenblauw over zich heen; het blauw is even vast als zijn présence. Bij een schermutseling tuimelt Firmin pardoes tegen een van de poppen. De pruik van de pop tuimelt recht op het bolle hoofd van Firmin; dit lukt maar één keer..

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.