't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Opzij

Weer een stuk (een klucht) van Ray Cooney en Chapman. De Turnhoutse Edith Vande Schoor had een nogal kordate aanpak, maar wist veel detail en ritme in het spel te leggen. Het instant-decor bleek juist in het jeugdlokaal van Berkven te passen.

Jaar: 1991

Regisseur: Edith vande Schoor

Auteur: Ray Cooney en Chapman


Spelers:

Alex MartensAnja VanlommelCarine MertensDominique ’s JegersJan LembrechtsLea MertensLuc DeroySerge HesemansTracy Langlands

In een zaaltje van het HIK moest het decor na elke repetitie in de week voorafgaand aan de première worden afgebroken, een bijzonder zware en late klus voor de technische ploeg, al duurde dat afbreken maar een goed kwartiertje. De opbouw nam twee uren in beslag.

 

Enkel in deze productie verscheen Tracy Langlands (Sylvie). De andere rollen: Carine Mertens (Olive Harriet Smythe), Lea Mertens (Joanna Markham), Serge Hesemans (Franco Spenlo), Dominique ’s Jegers (Jane Wilkinson), Luc Deroy (Henry Lodge), Alex Martens (Philip Markham), Anja Vanlommel (Linda Lodge) en Jan Lembrechts (Walter Pangbourne).

 

Stefan Vanlommel (later bestuurslid en nog vele rollen), Frank Moors en Frank Berghmans hielpen bij belichting en geluid. De zusjes Mannaerts assisteerden.

 

Ook omwille van de 1285 toeschouwers en de goede kritieken was dit een geslaagde productie. Met de hele woepsiepoepsieploeg gingen we op 3 januari 1992 dineren in de Sportwarande (op de Markt in Geel) en klinken op een nieuw jaar.

 

In de ledenlijst duikt de naam Anne Verreyt op (later bestuurslid en vele rollen).

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.