Open en bloot

Om de nieuwe zaal in te spelen werd gekozen voor een Frans boulevard-stuk met de toepasselijke titel Open en bloot naar La présidente van M. Hennequin en P. Veber.

Jaar: 2000

Regisseur: Raf Meeuws

Auteur: M.Hennequin en P. Veber


Spelers:

Raf Meeuws mocht zich voor de dozijnste keer regiegewijs bij ’t GVT uitleven. In de coulissen zorgden An Peeters en Peter Hannes mee voor o.a. orde, stiptheid en steun.

 

En dat was nodig! Ondanks spelers die voortijdig uit de productie dienden te stappen, het aanpassen van de speeldata, ziektes en ongevallen van spelers (Filip Kennis, Serge Hesemans en Wannes Roosen) en van de regisseur werd elke gehavende gereanimeerd en kwam iedereen tijdig in zijn/haar rol: Eddy Verdonck (Patrick Devriendt, minister van Justitie en scheve-schaatsrijder), Filip Kennis (rechter Jozef Wezemaal), Chris Branckaerts (Hortense Wezemael, rechtersvrouw met een nieuw soort Franse taal), Anja Vanlommel (Mariette Wezemael, rechtersdochter), Emilienne Van den Eynde (huisbediende Alice), Anne Verreyt (Tangarita, variété-artiste, 15 kilo vermagerd voor dit rolletje), Joris Stesses (kabinetschef Guy Verlackt), Peter De Ceuster (secretaris Vandenbroeck), Sven Verreyt (raadsheer Blomme en verhuizer), Frans Van Kerckhoven (in een triple-rol: advokaat-generaal Muylaert, hotelier Giovanni Verlinden en verhuizer), Peter Hannes (onderzoeksrechter Pironi), Johan ‘Wannes’ Roosen (bode François), Serge Hesemans (hoofdbode Hector), Katrien Luyten (actrice Sylvia) en Els Lenaerts (kamermeisje Juliette).

 

Uit een artikel van Jef Schauwaers over de generale: ‘Elke rechtgeaarde GVT’er droomde al jaaaaren van een rustige aanloop naar dat eerste stuk in die nieuwe zaal … klaarmaken in een fraaie kleed- en schminkkamer, … in een keurig afgewerkt decor stappen, … een prima getimede doorloop wat betreft pauzes, techniek en dan doorgaan naar het groeten … applaus … iedereen relaxt … ’t Zal voor een andere keer zijn. De werkelijkheid was anders, eerder vertrouwd en herkenbaar maar daarom zeker niet slecht. … Het wordt zeker beter…

 

Ook het driedubbel decor en bijzonder zware meubels zorgden voor oponthoud. De decorwisseling versnelde van twaalf minuten naar vijf.’

 

In december kregen we, mede onder impuls van Anne Verreyt, van een stelletje vragenbedenkers en van Peter en Nancy Hannes de zaal weer vol met 40 ploegen van vier personen en het podium met 220 (!!!) prijzen. Jan Schwab mocht alle hersenbreeksels afvuren. Wij vonden het nogal moeilijk, de enigszins geroutineerde ploeg ‘Ne grote mee’ iets minder en die won dan ook de overigens voortreffelijk georganiseerde eerste GVT-quiz.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.