Oom Edward is gevaarlijk

In het voorjaar van 1985 beleefde Jef Kestens zijn regiedebuut met Oom Edward is gevaarlijk van Fred Muylaert. Dit blijspel lag al een tijdje in onze selectiekast.

Jaar: 1985

Regisseur: Jef Kestens

Auteur: Fred Muylaert


Spelers:

Gaston VanhoofGreet BenschJan LembrechtsJo de MeyJoske KellesLief KenisLieve DamsLuk ReyndersStaf Willems

Textielfabrikant Edward Broekaert (Gaston Vanhoof) staat op het punt een zeer belangrijke bestelling los te krijgen van het leger. Ondanks de weerbarstigheid van vrouwlief Josée (Lieve Dams) om hieraan mee te werken, lijkt voorlopig maar weinig hun nakende rijkdom in de weg te staan. Als Broekaerts schoonmama (Greet Bensch) en het nichtje (Lieve Kenis) komen aanwaaien, gaat het echter van kwaad naar erger.

 

Met Jef Maes werden decor en plaatsing uitgewerkt. Toen tijdens een van de opvoeringen de techniek het liet afweten, speelde Jef dan maar menselijke telefoon (ring, ring…). In een best aardig decor verschenen de nieuwelingen Greet Bensch, Joske Kelles (vriendin van Josée), Jo de Mey (boekhouder) en Staf Willems (kolonel, tevens GVT-sponsor via ABB) naast de ouwe rotten Lieve Kenis, Lieve Dams, Luc Reynders (huisknecht met vriend ‘Jaak’) en Gaston Vanhoof (die met Jo de Mey tijdens een van de voorstellingen een staaltje onvervalst improvisatietheater opvoerde toen Jo zijn tekst kwijtraakte).

 

Het lief van Lieve Dams (Jan Lembrechts) verscheen ten tonele (maar bleef voornamelijk in de coulissen als souffleur, weer aan een raam). In de tweede week trof hij op zijn plaats een nest pasgeworpen jongen van de huiskat aan.

 

Oom Edward werd vijfmaal opgevoerd tot de laatste repliek.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.