't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Nieuwe meisjes

Nieuwe meisjes is een bewerking van Schipperstraat van Jos Houben. Het oorspronkelijke stuk speelde zich af in de Antwerpse rosse buurt in de jaren ’20, maar het gegeven wordt in onze versie overgebracht naar de Kempen van nu: de toeschouwers volgen erin twee dagen lang het reilen en zeilen van de bewoners van een Kemense hoerenkast.

Het toneelstuk gaat zeker niet over vrouwenhandel en de criminaliteit die daarmee kan verbonden zijn. Het centrale thema is de vriendschap. Wie anders dan mekaar hebben deze mensen die op een zelfgeschapen eiland leven?

 

Er kan discreet geparkeerd worden aan de Werft, vermeldt een aankondiging.

 

Rollen: Viviane Van Dijck (Bet, animeermeisje), Kris Huysmans (Jeannine, animeermeisje), Ivo Verreyt (Mario, logementhouder), Eddy Verdonck (Stavros, pooier), Peter Hannes (Gerard, pianist, nieuw bij ’t GVT, vele rollen zullen volgen), Chris Branckaerts (tante Mit, koffieprutmedium), Anne Verreyt (Lieske, wasvrouw, in een eerste GVT-rol, er zullen er nog vele volgen), Frans Belmans (Jos, agent), Frans Van Kerckhoven (Lewie, bezige bij), Luc Deroy (Jef, ex-vriend van Mario, gesignaleerd als flitser bij baancafés en salons), Georges Vannuten (Sven, trucker), Stijn Schauwers (Birgen, camioneur) en Sven Verreyt (Sören, routier, in een eerste rol bij ons gezelschap).

 

Regie: Raf Meeuws, met assistentie van Inge Deroy en An Peeters.

 

In deze productie wordt ook gezongen, vooral in groep, gaande van ‘Vergeet uw zorgen’ tot ‘Ave Maria’. Het orspronkelijke stuk had zes eenvoudige liedjes. Enkele ervan heeft Raf overgenomen. Raf zou Raf niet zijn als hij er geen had herschreven of er geen nieuwe had aan toegevoegd. De muziek is van zijn kompaan van The Nights, Eddy Potters, die we al tegenkwamen bij De droom van Zotte Rik.

 

Nog voor de première haalden we de krant omdat de auteur zich duidelijk distantieerde van onze versie. We mochten ondervinden dat negatieve (?) publiciteit wel eens de goede richting kan uitdraaien. Vooral in de tweede week zagen we de uitwerking ervan en ook die van mond-tot-mondreclame. Werd er wel al eens een opmerking gemaakt over de plot van het stuk, dan werd ook het acteertalent van eenieder de hemel in geprezen.

 

Aantal toeschouwers: zeker 1800, naar verluidt.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.