Midzomernachtsdroom

Günther Samson had ons uit het oeuvre van Shakespeare deze droom aangereikt. Wij in eerste instantie met vragen…

Toch bewees Günther met een jonge ploeg en veel overreding, dynamiek en verbeelding (en ook veel oefenen) iets bijzonder moois voor mekaar te kunnen krijgen. Hulde ook aan de assistenten Mimi Van Roosbroeck en Liesje Luyckx om het jonge geweld mee in goeie banen te leiden.

 

In de vrije grote rolbezetting ontwaren we: Tinne Verbeeck (intro’s), Frans Belmans, Meri Vleugels, Jef Theunis, Sven Verreyt en Annick Colen (de werklieden); de edellieden: Davina Briers, Vincent Kolen, Raf Jansen, Tinne Vandoninck en de regisseur zelf; de ‘hoflieden’ Els Vanhoof en Frank Vaneynde, opper-elf Karin Eeman en elfjes An Eeman, Els Lenaerts, Nele Van den Borne en Femke Luypaers, Puck Stefan Vanlommel en Oberon Wannes Roosen. Voor negen van hen was het een eerste ‘volwassene’-rol!

 

De setting: een bos! In het bos: magie, betovering, de zoete liefde, dromen, humor met een knipoog van een elf, feeëriek… verwondering alom…

 

Fait divers: Davina moet een scène slapend aanvangen maar komt eennmaal net te laat toe. Frans Belmans zijn ‘wijntje voor het lijntje’ bleek op de laatste voorstelling waterachtiger dan voorheen. De rollen die Annick aan de werkmannen moest bezorgen, werden tijdens de laatste voorstelling wc-rollen en de elfjes, die achter de heuveltjes moesten wegduiken, kwamen ook niet altijd zacht terecht.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.