't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Koning van Katoren

Ze hadden er een tijdje op moeten wachten maar daar was het weer. 20 Komeetjes konden weer de scène op in Koning van Katoren, een jeugdboek van Jan Terlouw voor toneel bewerkt door Paul Vanbossuyt. De groep werd aangevuld tot 40 eenheden voor niet minder dan 51 rollen. Regisseur Theo Aerts uit westerlo werd aangeworven om de jonge garde in goede banen te leiden.

Jaar: 1994

Regisseur: Theo Aerts

Auteur: Jan Terlouw, Paul Vanbossuyt


Spelers:

In de rollen ontwaren we spruiten van de volgende families: Van Kerckhoven (1), Plomteux (1), Martens (1), Leysen (1), Aerts (1), De Saedeleir (1), Vaneynde (1), Vangenechten (1), Vanlommel (1), Vannuten (2), Jimenez (1), Michiels (1), Brabants (2), Van den Heuvel (1), Van Bael (1), Heylen (3), Jacobs (3), Meynen (1), Willekens (1), Van Eyck (1), Geenen (3), Lenaerts (2), Vervoort (1), Quaresimale (1), Riemis (1), De Pooter (1), Schauwaers (2), Ackx (1), Serpieters (1) en Verlooy (1).

 

Griet Daems assisteerde en hield samen met Viviane Van Dijck, Emma Bakelants, Georges en Nil Vannuten, Domien Vaneynde en Alex Martens overzicht. Zeven naaimoeders (o.l.v. Bie Kestens) hadden weer bijzonder veel werk om een vracht passende kleding bijeen te stikken. Annemie Van Gorp bracht als choreografe de bonte bende de nodige schwung en danspasjes bij, een bijzonder fel gesmaakt deel van de vertoning.

 

Martine Dams zorgde weer voor de nodige muziek in het stuk.

 

Een dozijn mannen bouwden een imposant decor. Richard Vanhamel hanteerde de verfspuit als nooit tevoren. Zelfs anno 2005 zijn er nog zijn verfsporen van de Katoren op de paviljoenwanden van Zonnedauw te vinden. In de acht voorstellingen mochten we in totaal 930 toeschouwers begroeten.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.