't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Jerome

vrijgezel en arme schilder Jerome huurt samen met een familielid…

Jaar: 2003

Regisseur: Willy Duts

Auteur: Claude Magnier


Spelers:

Blijspel van Claude Magnier (oorspronkelijke titel: Blaise) in een regie van Willy Duts.

 

Setting: vrijgezel en arme schilder Jerome (Frans Van Kerckhoven) huurt samen met een familielid (Karin Eeman in een eerste rol) een appartementje van Arianne (Annick Colen). Die laatste trekt op skivakantie en dan maken Jerome en Nathalie er werk van om de dochter Laura (Linsey Vandeperre in eerste rol) van de rijke familie Carlier (Johan Roosen en Emilienne Van den Eynde) aan Jerome te koppelen. Ze doen nog rap wat inkopen en halen ook de simpele Limburgse deerne Marie (Carolien Van der Veken) binnen als dienstmeid. Bovendien houdt Jerome er nog een ‘wild’ vriendinnetje Geneviève (Els Lenaerts) op na, genoeg ingrediënten om allerhande plezante voorvallen mee te verwekken. Stilaan groeit er wat tussen de lang niet zo ‘simpele’ Marie en Jerome, al geeft die laatste zijn droom om rijk te worden niet snel op. Er komt ook nog een Spaanse Pepita (Cil Verwaest in eerste rol) op de proppen die de vele toestanden zo mogelijk nog komischer maakt.

 

Onder andere Frans Van Kerdckhoven en Carolien Van der Veken schitterden, die laatste met een onvervalst Limburgs dialect. Anderen hadden het moeilijk met het Algemeen Beschaafd.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.