't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Het soeper

In de feestzaal de Ganzerik (Larum) gaan tien opvoeringen door van Het souper van Rudy Geldof, naar een regie van Eddy Van der Auwera met assistentie van Anja en Lea. Het stuk handelt over twee vrijgezellen die een feestje voor de personeelschef voorbereiden.

Jaar: 1996

Regisseur: Eddy Van Der Auwera

Auteur: Rudy Geldof


Spelers:

Alex MartensViviane Van Dijck

Viviane Van Dijck en Alex Martens zetten met veel naturel een fameuze prestatie neer, een haarfijn portret van twee gewone mensen. Echt oerdegelijk!

 

Met wat goede wil kunnen we deze voorstellingen (750 toeschouwers) beschouwen als het eerste cafétheater van ons gezelschap. Er is ook een eerste culinair. Het menu vermeldt een zekere wijsheid: ‘Het leven is veel te kort om slechte wijn te drinken.’ (Rocco Granata)

 

Om af te kicken van het voorbije seizoen gaan we eerst in het Berkven-jeugdlokaal een stevige barbecue aan- en wegsteken. In augustus reizen we met een volle bus GVT’ers naar Londen. Anglofiel en Londenkenner Alex Martens schrijft een effenaf voortreffelijke brochure en speelt gids tijdens een vierdaagse in de stad die hij zo goed kent. Voornamelijk door de city- and ghostwalk, de diverse musea en bezienswaardigheden, de Engelse sfeer, een musical (Cats of Miss Saigon) en het rijke aanbod aan winkels en amusement wordt het een plezierige en verrijkende belevenis.

 

Midden 1996 vult de GVT-ziekenboeg zich: Alex Martens en Jef Kestens revalideren; Gaston laat weten een jaar te willen retraiten. Lea Mertens wordt als interim-voorzitter aangesteld en weet die ‘job’ te volbrengen met veel geduld, diplomatie en zachte hand.

 

De Regie der Wegen ontvreemdt twee van onze borden langs de Geelse wegen.

 

De jaarlijkse algemene vergadering heeft plaats in het zaaltje van café ’t Wit Kruis in Sint- Dimpna. Daar wordt ook het nieuwe clubblad Doorloop voorgesteld. Het is een fraai blad met een prachtige lay-out (dertien edities onder eindredactie van Alex Martens, later van Peter De Ceuster en Katrien Luyten (Edge), nog later van Anja vanlommel) en waardevolle, goed geschreven artikels. De naam ‘Doorloop’ werd aangedragen door Jenny Carmans.

 

Als grote sponsor in de jaren ’90 hadden we de taverne De klein Hoef (zie o.a. affiches).

 

Onze cultuurpartners zijn in de late jaren ‘90 met net iets meer dan honderd.

 

Nog uitstappen en activiteiten uit die jaren: een weekend Oostende (oesterput), twee droppings, Londen (verscheidene keren), Lesse, Night of the Proms, Kent, Bachten de Kuppe.

 

Vermaak was er ook: Cantus, loempetrienenquiz, drie tentoonstellingen, oudejaarsavonden in Zonnedauw en vele bezoeken aan toneelvoorstellingen van andere gezelschappen…

 

net als … jaarlijkse vergaderweekends van het GVT-bestuur in Bouillon, Berdorf (Groothertogdom Luxemburg), Tongeren, Villers-St-Gertrude, Zeeland, … en … show: in de modieuze winkel Othello in Heist-op-den-Berg traden we op als levende etalagepoppen.

 

Jaarlijkse algemene vergaderingen hadden plaats in cafés zoals ’t Wit Kruis, Het Anker, Den Thijs, De Klein Hoef,…

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.