't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Het jungleboek

In januari 1990 werd iedereen van ‘het toneel’ die enigsins kon lopen, ingezet bij de tweede kinderproductie met deze keer wel 31 Komeetjes, in leeftijd van elf maanden tot veertien jaar (42 rollen). Firmin was weerom de chef. Samen met Alex Martens en Diana Vangenechten bewerkte hij het zeer bekende boek van Kipling uit 1894 voor toneel.

Jaar: 1990

Regisseur: Firmin van Hoof

Auteur: Kipling


Spelers:

Het gegeven: het door de wolven opgevoede mensenkind Mowgli vergaapt zich aan alle weelde van het oerwoud en voelt zich er echt thuis tot hij met een schok ervaart dat zijn ware plaats misschien toch niet daar is…

 

Assistentes waren Bie Kestens, Lydia Vogels en Mia Vansant. Voor Mia was het haar achtste maal als regiehulpje: nooit echt in de kijker maar elke keer ONMISBAAR.

 

’t Spant werd omgetoverd in een jungle met klimbomen, lianen en allerlei tropische troep. Om Tarzan jaloers te maken! Richard Vanhamel voorzag alles van een laagje verf.

 

Er kwam een tempel die telkens weer veilig kon instorten. Samen met Carla Mannaerts zorgden Maurits Lenaerts en een pallepoterige Rob Lenaerts (later bestuurs- en beheerraadslid) voor licht en geluid. Rob zou nog bijzonder veel keren achter onze knoppen te vinden zijn en een belangrijke pijler van de vereniging worden.

 

Ook veel ouders werkten zich letterlijk uit de naad om alle kleding en attributen af te krijgen voor het jonge geweld (het naaiatelier telde wel 16 mensen!).

 

Heel wat families waren goed vertegenwoordigd in de bezetting: Lenaerts (3), Jacobs (3), Van der Veken (1), Martens (1), Willems (3), Kestens (2), Werelds (2), Geenen (1), Hofkens (2), Driessens (2), Belmans (1), Peeters (1), Dom (1), Verwimp (2), De Belser (1), Hus (1), Laenen (1), Kenis (1), Leysen (1) en Vaneynde (1).

 

Zes vlotte opvoeringen voor volle zalen (in totaal 730 toeschouwers) werden hun onvergetelijke deel.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.