Het huis op de rots

Met (ondertussen wijlen) Roland Frederickx werd een ervaren acteur (42 rollen) en regisseur aangetrokken. De man had al heel wat regies op zijn naam staan (o.a. in Diest, Tessenderlo, Tienen, Geel, Aarschot en Hasselt) en leidde de zaak met harde hand en luide stem.

Jaar: 1988

Regisseur: Roland Frederickx

Auteur: George Batson


Spelers:

Chris BranckaertsChris VervoortEddy VerdonckFrans BelmansLea MertensMia VansantRoger VerdonckRoland FrederickxSerge Hesemans

Hij eiste ook dat alle decorelementen er ruim op tijd waren (iets wat decorbaas Freddy Vets niet erg kon appreciëren; in vroegere producties kwamen enkele decorstukken er net vóór of een enkele keer zelfs na de generale repetitie).

 

Het stuk, een typisch Engelse thriller (maar van de Amerikaan George Batson), is gesitueerd aan de rotsige kust van het Zuid-Engelse Cornwall, een plaats met vele baaien en kreken, een rijke voedingsbodem voor dit duister verhaal vol spanning en menselijke tragedie, dat zijn beslag krijgt in een fraai, rustiek decor.

 

Voor Chris Vervoort (Joyce), eerder al toneelmeester bij Daar gaat de bruid, was het de eerste kennismaking met plankenkoorts. Ook nieuw was Frans Belmans (sergeant Hade). Frans zou nog vele keren schitteren op vele scènes en een belangrijke pion van de vereniging worden. Lea Mertens (Jane Palmer), Chris Branckaerts (Kitty Collier), Eddy Verdonck (Peter Collier), Roger Verdonck (Simon Kelly) en Serge Hesemans (Steve Tayler) vervolledigden de set.

 

Op de affiche was … een huis op een rots te zien, meesterlijk getekend door Spermientje. Zevenmaal werd Het huis op de rots opgevoerd.

 

Frans Belmans was een soort inspecteur Colombo met als opgelegde ‘tic’ dat hij tijdens zijn ondervragingen nootjes moest eten. Tijdens een voorstelling verslikte Frans zich zodanig in de nootjes dat hij gedurende minuten geen woord meer kon uitbrengen en het spel pas weer op dreef raakte nadat Frans de drankvoorraad van de kleedkamer had soldaat gemaakt.

 

In het programmablad was voor de eerste keer sprake van cultuurpartners (een naam aangedragen door Eddy Verdonck). De eerste oogst bedroeg zestien eenheden.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.