Erik

In Erik van Godfried Bomans evolueerden 40 jongeren (van negen tot zeventien jaar jong) in een inventief decor onder leiding van regisseur Willy Duts. Willy zou nog enkele malen voor ons de lijnen uitzetten op diverse podia.

Jaar: 1992

Regisseur: Willy Duts

Auteur: Godfried Bomans


Spelers:

Erg overtuigend was Stijn Schauwers als Erik. De anderen wisten zich met veel zwier en plezier binnen de lijsten van diens vreemd wolleweischilderij te spelen. Het werd een erg muzikale (10 liedjes van Martine Dams; arrangementen van Mon ’s Jegers), speelse en komische verkenning van de insectenwereld. Erik komt al gauw tot de ontdekking dat zijn kennis van de insectenwereld niet schitterend is. Hij slaat de ene flater na de andere, want tot zijn grote verwondering zijn er bij de insecten ook gewoonten, regels en reglementen. Hij tuimelt van het ene verrassende avontuur in het andere. Na vele opwindende belevenissen gaat Erik, gedreven door het verlangen naar de mensenwereld, op zoek naar de rand van het schilderij…

 

Het geheel kwam mee in de gepaste plooi door de stofjes van een zevenkoppig naaiatelier o.l.v Bie Kestens. Domien Vaneynde hield samen met Inge Sels, Mia Nevelsteen en Josette Schurgers mee het overzicht. Alex Martens en Georges Vannuten (tevens bestuurslid) maakten een fraai programmaboekje (‘Solms beknopte natuurlijke historie’).

 

In de rollen: spruiten van de families Schauwers (1), Neyens (1), Vangenechten (2), Sauvillers (1), Kestens (2), Nicasi (1), Vandenheuvel (1), Martens (1), Van der Veken (1), Aerts (1), De Belser (1), Vannuten (3), Lamain (1), Sels (1), Quaresimale (1), Jacobs (2), Geenen (3), Neyens (1), Vaneynde (1), Lenaerts (3), Verwimp (1), Van Eyck (1), Brabants (1), Rommers (1), Wuyts (1), Schauwaers (1), Van Assche (1), Van Bael (1), De Saedeleir(1), Michiels (1) en Meynen (1)

 

Plaats van het gebeuren: de toneelklas van de Muziekacademie in de Stationsstraat.

 

Opkomst: 900 toeschouwers.

 

Feest: Wolleweiweekend in jeugdheem Zonnedauw voor allen die bij de opvoeringen betrokken waren, van 28 augustus (18 uur) tot 30 augustus (17 uur) met spel, sport en een ontspanningsprogramma én barbecue (dit laatste ook voor de ouders).

 

BBQ na (dit laatste ook voor de ouders)..

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.