't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Dracula

met Grand ViTesse AirlinesIn deze thriller van Bram Stoker opereert graaf Dracula in de woonkamer van het krankzinnigengesticht van Dr. Seward ten noorden van Londen.

Jaar: 1997

Regisseur: Eddy van der Auwere

Auteur: Bram Stoker


Spelers:

Anja VanlommelChris VervoortEddy VerdonckGeert BaelusJan SchwabLuc DeroyMark WijnantsPeter HannesStefan Vanlommel

In de rollen: Eddy Verdonck (Dracula), Anja Vanlommel (Mina Murray), Luc Deroy (Heinrich Van Helsing), Geert Baelus (Jonathan Harker), Jan Schwab (Dr. Steward), Chris Vervoort (Sybil Seward), Marc Wijnants (Renfield), Peter Hannes (Wesley) en Stefan Vanlommel (Hennessey). Regie: Eddy Van der Auwera, met assistentie van Anne Verreyt en Lea Mertens.

 

Eddy Van der Auwera zette de psychologische beklemming centraal. Die beklemming, contrasterend met de milde humor, maakte de spanning nog krachtiger.

 

Alles stond in functie van de sfeerschepping: de muziek (van Willy Pirot), de belichting met een mengeling van licht en donker, de kostuums, het decor,…

 

De toeschouwers werden ontvangen in een verduisterde foyer. Jongeren, verkleed als vleermuizen en vampiers, begeleidden de mensen naar hun plaatsen.

 

Onder leiding van Anja Vanlommel werd o.a. een begeleidend vampierendansje in mekaar gestoken.

 

1050 toeschouwers mochten we ontvangen, wat iets minder was dan verwacht, maar de prestaties van onze acteurs waren niettemin werkelijk op niveau. Het stuk was af. Wat ons vooral deugd deed, was bepaalde spelers te zien rijpen, groeien in hun rol. Het verschil van acteerintensiteit bij de eerste repetities en anderzijds ‘het spelen vanuit de buik’ tijdens de opvoeringen was bij sommige acteurs heel merkwaardig. Er zat een duidelijke evolutie in het beleven van hun rol. De helse vampierenjagers vormden bovendien een hechte kliek.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.