De zevende zonde

Een hilarische story van auteur Paul Anrys

Waar gaat het over

Jos verschijnt aan de hemelpoort nadat hij tijdens het plegen van overspel op een nogal domme manier om het leven is gekomen. In de gerechtszaal aan de hemelpoort passeert zijn losbandig leven de revue in een proces waarin zijn eigen schoonmoeder, als openbare aanklager fungeert. Als hij op het einde van zijn proces naar de hel wordt verbannen, wordt hij echter badend in het zweet wakker. Het was gelukkig maar een droom … of toch niet …?

 

Die middag moet Jos met zijn vrouw en dochter gaan eten bij de toekomstige schoonouders van zijn dochter, voor een eerste kennismaking. De dag begint echter niet goed voor Jos die na zijn nachtmerrie ook nog eens de verjaardag van zijn vrouw compleet is vergeten. Aan de ontbijttafel zorgt dit voor de nodige wrevel bij zijn vrouw terwijl ook dochter Roos na een ruzie met haar “verloofde” weigert mee te gaan naar de toekomstige schoonouders.

 

De soep wordt uiteraard niet zo heet gegeten als hij wordt uitgeschept en als Jos vervolgens met zijn vrouw, dochter en toekomstige schoonzoon bij diens ouders toekomt blijken die tot zijn verbijstering, na een eerste confrontatie in zijn droom echt te bestaan en beginnen de gebeurtenissen die daar die middag en de dag nadien plaatsvinden akelig nauwkeurig te lijken op wat zich in zijn droom heeft afgespeeld …!

Met een rosse, zwarte of een blonde,
begaat de Jos de zevende zonde.

 
Gaat hij daarvoor naar de hel,

ach, dat ziet hij later wel !

 

Komt maar lachen, komt maar kijken,

en of het met hem goed afloopt…dat zal nog blijken !

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.