't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

De gijzelaar

De gijzelaar, een anarchistische comedie van Brendan Behan,  klaagt op een burleske en recht-voor-de-raapse manier het blind en zinloos geweld aan. Instellingen en ideologieën die de mens als onschuldig slachtoffer ‘gijzelen’ door wereldvreemde, absurde wetten en verstikkende dogma’s krijgen er ongenadig van langs.

Waar gaat hetover

In het stuk verschijnen een reeks anarchistische personages die van het dagelijks leven, hoe hard ook, telkens weer een feest maken door hun hartverwarmende vitaliteit.

 

Regie: Raf Meeuws. Assistentie: Lea Mertens en Mia Vansant. Set: CC de Werft. 1800 toeschouwers.

 

Muziek: Ierse ballades en strijdliederen, live op de scène gebracht door de Nights met o.a. Raf Meeuws als zanger.

 

In de rollen: Stefan Vanlommel (Leslie Williams, de gijzelaar), Mireille Janssens (Teresa, een dienstmeisje), Alex Martens (Pat, de huisbewaarder), Anne Verreyt (Meg, vriendin van Pat), Eddy Verdonck (Monseigneur, de eigenaar), Katrien Luyten (juffrouw Mulleady, een dame), Serge Hesemans (meneer Mulleady, een huurder), Filip Kennis (een IRA officier), Mark Wijnants (Feargus, IRA-militant), Frans Van Kerckhoven (Rio Rita, een travestiet), Sven Verreyt (Princess Grace, een travestiet), Chris Branckaerts (Ropeen, een oude hoer), Anja Vanlommel (Colette, een hoertje), Mimi Van Roosbroek (Bobo, een hoertje), Els Lenaerts (Shirley, een hoertje), Jef Schauwaers (een Russische zeeman), Eddy Jacobs en Richard Vanhamel (politieagenten).

Niet zonder gevaar

Ongevalletje: Georges Vannuten krijgt bij het werken met een nietjespistool een nietje in de vinger. Pas bij spoedgevallen krijgt men het daar weer uit.

In de kantine the CRAIC vloeide de guinness en waren er vele Ierse klanken te horen.

Na de laatste voorstelling was er een gigantische party met live optreden van ‘the Nights’.

De laatste feestvierder verliet pas om halfzeven het pand.

 

Ter gelegenheid van het theaterfestival in Herentals werd daar nog een gastoptreden afgewerkt. De elektriciteit viel er uit maar de Nights bleven ‘rammen’…

 

In 2000 neemt Alex Martens ontslag bij het GVT-bestuur.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.