't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

De dag dat de paus ontvoerd werd

Met dit stuk, een komedie van Joao Bethencourt, speelden we vijf kelderzalen vol in onze nieuwe thuis, een eerste bescheiden hoogtepunt van de vereniging. Frans Ceusters voerde de regie en kreeg assistentie van Mia Vansant.

Jaar: 1981

Regisseur: Frans Ceusters

Auteur: Joao Bethencourt


Spelers:

Christine VangeelDaan JanssensFirmin Van HoofFrans CeustersGaston VanhoofGeorges NijstKarel VerwimpLief KenisLuc GillesMia VansantVic Wijns

Het hele stuk werd gedragen door de taxichauffeur Sam Leibowitz (Gaston Vanhoof in een eerste prachtrol) die de paus (Vic Wijns) had ontvoerd en thuis o.a. belaagd werd door de politie. Kon men ten rade bij andere hoge katholieke en joodse overheden ?

 

Christine Vangeel was vrouw Leibowitz (Sara), Lieve Kenis de dochter (Miriam) en Luk Gilles de zoon (Peter, verdacht veel aan een raam waarachter souffleuse Lydia Vogels zat). Kardinaal Firmin Vanhoof (ter elfder ure invaller voor Jo Kestens) en rabbijn Daan Janssens probeerden de ‘gijzeling’ mee op te lossen, wel op een humoristische en hartversterkende manier …

 

Enkele memorabele voorvallen : Christine kreeg op de laatste voorstelling een bord soep uit te scheppen met een geperforeerde pollepel, geen sinecure.

 

Lieve Kenis kreeg een met een veiligheidsspeld bewerkte banaan aangereikt. Als Lieve die op de scène begon te ‘pellen’, viel die in schijfjes op de grond.

 

Gastons broek scheurde langs de volledige naad aan het zitvlak tijdens een voorstelling. Gaston vond ternauwernood tijd om even af te gaan, een ander exemplaar aan te trekken en zijn spel verder te zetten. Ook met de synchronisatie van de door hem geïnitieerde ontploffingen liep het minstens één maal goed fout.

 

Vic Wijns gaf een volledig nieuwe versie van schaken te beste. Hij nam gewoon stukken weg van het schaakbord als zijn tegenspeler (de rabbijn) even niet opletten.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.