De computerbruid

Dit kluchtige bijspel van D.J. Eggengoor werd in november 1983 vijfmaal opgevoerd in taverne de Campus in een regie van duo Zagers-Vansant.

Jaar: 1983

Regisseur: Jef Zagers en Vansant

Auteur: D.J. Eggengoori


Spelers:

Christine VangeelEric Van RoyGaston VanhoofHilde Van den EyndeHubert DeckxLief KenisLieve DamsLu BollenMyriam Taels

Het gegeven : Bernard (Gaston Vanhoof), een oudheidkundige en één der laatste telgen van een oud adellijk geslacht, is zijn vrijgezellenbestaan beu. Hij woont nog samen met zijn butler (Eric Van Roy, nieuw) en zijn assistente met de welluidende naam José Schapmans (Myriam Taels). De computer van een huwelijksbureau kiest voor Bernard een geschikte bruid : Lisette Haantjes (Lieve Kenis) die wel verschijnt met haar moeder Paula (Christine Vangeel).

 

Hilde Van den Eynde vertolkt de rol van zijn bemoeizieke tante ‘Margaretha von Wallenstein’. Wanneer echter de valse markies van Carrabas (Hubert Deckx, broer van …) en zijn nichtje Marie ‘met de handjes’ (Lieve Dams in een eerste rol) ten tonele verschijnen volgt de ene dolkomische situatie op de andere. Er komt ook nog een politie-inspecteur (Lu Bollen, ook nieuw op onze scène) en een politieagent (Geert Wijns) aan te pas.

 

Jef Maes (later bestuurs- en beheerraadslid) verschijnt in ‘t GVT als souffleur aan een venster.

 

Van het stuk werden twee gastoptredens afgewerkt: Eén op 30/11/83 in Sint Victor in Turnhout en één op 9/12/83 in een zaaltje van een café in Balen. De scènes daar waren er beduidend anders (groter respectievelijk kleiner) dan ons podium in de Campus, zodanig dat het ritme van het geheel door omstandigheden anders werd (langzamer/vlugger). Bovendien speelden in Balen een reeks pagadders op de eerste rij met volle zakken chips voor stoorzender. Het bewees in ieder geval dat onze ploeg bijzonder flexibel was.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.