Daar gaat de bruid

Voor de Spant-opener tekende Spermientje weer een fraaie affiche.Daar gaat de bruid was van de hand van de alom geprezen Engelse blijspelauteur Ray Cooney. Mollenaar Jan Hulsegge, een ingeweken Nederlander, vertaler en kenner-regisseur van ettelijke Engelse blijspelen werden aangetrokken voor de regie.

Jaar: 1988

Regisseur: Jan Hulsegge

Auteur: Ray Cooney


Spelers:

Chris BranckaertsEddy VerdonckFirmin Van HoofJef SchauwaersLief KestensLuk ReyndersMaria DierckxTwiggy Verwerft

Daar gaat de bruid speelt zich af rond 1950. Een welgesteld gezin in Londen maakt zich op voor de trouwpartij van dochterlief. Met de planning van de trouwdag loopt het echter danig mis… Het was een stuk zonder veel pretentie dat het moest hebben van situaties en snelheid van uitvoering.

 

Ouwe rot Firmin Van Hoof (vader) mocht weer zijn kunsten etaleren (o.a. een fameuze tuimelperte over een stoel en dansprestaties met Fred Astaire-allures en pure rock ’n roll). Chris Branckaerts (moeder) verscheen voor de eerste maal aan het GVT-front. Chris werd later de levenspartner van Raf Meeuws. Ze leerden mekaar, naar verluidt, ‘beter kennen’ tegen de vitrine van de winkel van Frans Peeters. Chris en Raf zouden nog vele keren voor, op en achter onze scènes te vinden zijn.

 

Voor Twiggy Verwerft (bruid) en Maria Dierckx (meisje) bleef het bij een eenmalig optreden. Luc Reynders was de vennoot van Firmin. Lisette Vleugels speelde de oma van de bruid.

 

Firmin Van Hoof, Chris Branckaerts, Jef Schauwaers (opa) en Eddy Verdonck (schoonvader) bleken blijvers. Achter de scène verscheen voor de eerste keer Lief Kestens. Zij zou later nog talloze keren in de coulissen te vinden zijn als assistente, opperhoofd van het naaiatelier, grimeuse,…

 

Na de gratis koffie met bruidstaart, draaide de Spantkantine achtmaal op volle toeren na evenveel opvoeringen … tot diep in de Elsumse nacht…

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.