Colofon

De oudsten onder de Komeetjes (veertienplussers) krijgen de kans om met een eigen jeugdspel alle aspecten van het theater te leren kennen. De jonge garde neemt praktisch de hele productie van Colofon van Hedwig Cooremans in handen: rollen, assistentie, organisatie en techniek (o.a. Stefan Vanlommel, Frank Moors, Rob Lenaerts en Wolf Widera). Frank Moors en Wolf Widera zullen later nog kinderen begeleiden tijdens een roefeldag met de opvoering van Sneeuwwitje en de 7 dwergen op 27 juni 1992.

Waar gaat het over

Eddy Verdonck, specialist in de dramatisering van de wegwerpmaatschappij, regisseert.

 

De set was in de Molenstraat, in het kleine zaaltje van wijnhandelaar Rik Saillart, een oord waar kwaliteit thuis is. Op een vuilnisbelt, vlak na ‘de grote ramp’, luilekkeren drie creaturen-overblijvers: Gort (An Belmans), Kluts (Sofie Vangenechten) en Stoffel (Stijn Schauwers), die gedichten schrijft onder invloed van een zekere Colofon. Na een uitstap naar de grote stad zit Stoffel met een forse verliefdheid (Yenny – Katrien Riemis). Compleet van slag stuurt hij er enkele detectives op uit om zijn ‘grote liefde’ terug te vinden. Yenny van haar kant is ook op zoek. Als een achtkoppige opruimdienst en een stel charlatans op de proppen komen, is het uit met alle rust. De belt wordt het trefpunt van 16 personages die elk vanuit een eigen overlevings-strategie lijken te handelen. Ook Colofon steekt de handjes uit de mouwen…

het resultaat

Dit levert een wervelend en, bij vlagen, ludiek spel op met vele knipoogjes naar het publiek. Met zang en liedjes (van de hand van Rik Beirinckx) wordt bovendien de toon verduidelijkt.

 

Nog in de rollen: Jef Belmans (Fluym), Nele Kestens (Kopertje), Poets (Els Lenaerts), Suf (Lief Cuyvers), Kim Verrijt (Wurm), Hilde Vandeweyer (Snoep), Jill Vervoort (Krauw), Mieke Neyens (Leander), Griet Sauvillers (Knoesel), Carolien Van der Veken (Fluttkruyt) en Willem Riemis (Slaafje).

 

400 toeschouwers komen kijken, een succes ondanks de kleine ruimte en het beperkte aantal speeldata.

Een glimp van het stuk

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.