Bemoeial

In 1984 konden Jef Zagers en Mia Vansant (assistente) de lijnen uitzetten van een bijspel met thrillerallures.

Jaar: 1984

Regisseur: Jef Zagers

Auteur: Jack Popplewell

Toneelstuk: Meer info


Spelers:

Christine VangeelGaston VanhoofHilde Van den EyndeLieve DamsLu BollenNicole Engelen

bemoeial

Waar gaat het over

In ‘De Bemoeial’ ontdekt de schoonmaakster het lijk van een man, waarvan ze meteen denkt dat het de baas is. Ze waarschuwt de politie, maar als ze terugkomt in de kamer, is het lichaam verdwenen.
Een commissaris, die al met tegenzin naar daar is gekomen, is hier niet echt mee opgezet en wil de zaak zo snel mogelijk afwimpelen als een fantasietje van de kuisvrouw.

 

Enkel zit de stoel, waar het zogezegde lijk lag, vol met bloed…. er zal toch een onderzoek moeten volgen om dit raadsel op te lossen.

Het resultaat

Van Bemoeial was het vijfmaal volop genieten in de kelder van taverne de Campus. O.a. Lieve Dams schitterde als inventieve poetsvrouw en hulpje van een niet al te snuggere politiecommissaris (Lu Bollen) bij het oplossen van een moordzaak.

 

De commissaris beleefde enkele zeer benauwde ogenblikken toen hij in een kast (waarin hij zich had moeten verstoppen) een volrijpe Hervekaas aantrof; Lu slofte na een tiental minuten erg realistisch uit zijn schuilplaats weer op de scène.

 

De overige castleden van Bemoeial: Luc Reynders (assistent van de inspecteur), Vic Wijns (directeur), Hilde Van den Eynde (zijn vrouw), Christine Vangeel (de secretaresse), Gaston Vanhoof (boekhouder) en Nicole Engelen (typiste).

 

Rond de jaarwisseling 1984-’85 maakte Frans Aldelhof een ontwerp van een sticker ter gelegenheid van vijf jaar GVT. Naar aanleiding van ons eerste lustrum lanceerde onze nieuwe voorzitter, Gaston Vanhoof, ook een nieuw economisch denken: ‘Geen centen, geen complimenten’.

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.