't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

Banonza

In Banonza word een kebeuj (cowboy) familie wordt belegerd door duizenden bloeddorstige indiaanders (indianen).

Waar gaat het over

Waar gaat Banonza nu eigenlijk over… (misschien zegt de originele titel je wat: Du vent dans les branches de Sassafras)? Dat is een vraag dat het publiek zich denkelijk wel een paar keer heeft moeten stellen. Maar dat was natuurlijk de bedoeling. Het stuk gaat van de ene hilarische dialoog over in de andere, waardoor je lachspieren enkel nog wat rust krijgen tijdens de pauze (die broodnodig was om te bekomen).

 

Het gordijn komt op in een sobere eetkamer. We zitten in het begin van de negentiende eeuw, in een gezinswoning, gelegen op een ranch in de staat Kentucky in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

 

Daar woont een cowboy met een verward uiterlijk en een schorre stem samen met zijn vrouw. Een vrouw van in de vijftig die meestal een kalme en kalmerende persoonlijkheid heeft. Het paar produceerde twee kinderen: een meisje, een mooie jonge vrouw met een verleidelijk karakter. En een zoon, een verstokte kauwgom-kauwer, het prototype van de jonge bedrieger.

 

De hoofdpersoon, de Amerikaanse cowboy, is volledig overweldigd door de gebeurtenissen: hij moet tegelijkertijd geconfronteerd worden met de eeuwige aanvallen van indianen,  de vele romantische gebeurtenissen die in zijn huis afspelen, de plotselinge waanzin van zijn vrouw en ten slotte de wanen van de plaatselijke dokter … een man die vooral van drinken houdt.

 

Kortom, een hele rimram van allerhande gebeurtenissen. Wil je weten waarom de mensen hun lachspieren niet konden bedwingen? Bekijk dan maar hier beneden de filmpjes!

Een glimp van het stuk

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.