't Geels Volkstoneel Logo

’t Geels Volkstoneel

2-4-1

2 stukken voor de prijs van 1! 

“Als bomen in de winter” en “Boter bij de vis”.

Jaar: 2015

Regisseur: Joris Stesses

Auteur: 

          Pierre Soetewey (Als bomen in de winter)

          Michael Cooney  (Boter bij de vis)

Toneelstuk:  

         Meer info (Als bomen in de winter)

         Meer info (Boter bij de vis)


Spelers:

Anja VanlommelAnne BergmansAnne VerreytAns AlenBart DamsBart VerveckenJef SchauwaersJonas VerstappenKarin EemanNick PhilipsPeter HannesSven VerreytTinne VandoninckVeerle Schollaert

Dit jaar werden de onze toneel gangers verrast met twee stukken voor de prijs van één. Op de uitnodiging werd niet vermeld welk stuk er gespeeld zou worden, dus de voorstellingen kwamen als een complete ‘verrassing’.

Als bomen in de winter

Dhr. Van der Smissen is slecht te been en komt terecht in rusthuis “De Nachtegaal”. Deze gewezen zelfstandig aannemer verwijt zijn enige dochter de situatie waarin hij beland is. Juffrouw Demaegdt, de suikertante van Eric, woont al een tijdje in “De Nachtegaal” en is aldaar het zonnetje in huis. Met haar charmes probeert ze de ruwe bolster van haar nieuwe buurman te doorboren. 

Boter bij de vis

Twee jaar geleden ontdekte Eric een simpele manier om geld te verdienen. Hij betrekt hierin familieleden, maar ook zijn nietsvermoedende huurder, ondertussen vriend, Yvan. Linda, de vrouw van Eric, wordt achterdochtig, maar de aanwijzingen zetten haar op het verkeerde spoor. Als dan inspecteur Jennen plots voor de deur staat, gaan de poppen aan het dansen. Eric geraakt verstrikt in zijn eigen spinsels Verwikkelingen, misverstanden, verkleedpartijen en persoonsverwisselingen volgen elkaar op in een razend tempo… Lachen verzekerd!

Het resultaat

Om twee stukken te verkorten tot ongeveer 1 uur bleek een zware uitdaging te zijn! Uiteindelijk duurde de delen 1 u 15 minuten en 1u 30 minuten. Dit had tot gevolg dat er twee pauzes werden ingelast in plaats van één. Wat dan weer tot gevolg had dat het totale plaatje zeer lang was.

 

Een normale voorstelling start om 19:30 en eindigd meestal rond 22:00, in dit geval duurde de voorstelling tot 23:00 – 23:30. Wat voor velen te lang is! Uiteindelijk is er, na dit experiment, beslist om geen 2 stukken meer te geven op 1 avond.

Een glimp van de stukken

contact

’t Geels Volkstoneel

VZW Rauwelkoven 59 A

2440 Geel

[email protected]

 

onze nieuwsbrief

We verwerken uw gegevens conform het volgende privacy beleid.

© Alle rechten voorbehouden 't Geels Volkstoneel

Bedankt voor je interesse!

Je bent nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief. Indien je nog niet ingeschreven was op onze nieuwsbrief krijg je nog een mailtje waarin je dit moet bevestigen.